Trouwdag door de ogen van een fotograaf!

08-06-2018 was het zover, we mochten de trouwdag vast leggen van Nicole en Anne-Jolien die ons ruim een jaar geleden hiervoor hadden gevraagd.

Nou is deze datum voor ons ook een bijzondere dag, omdat het nl ook onze trouwdag is,

En omdat wij weten hoe fijn het is om foto’s van jou dag te hebben, gaan wij deze klus samen aan.

Alleen de stap er naartoe……….., dat is toch altijd weer een dingetje voor mij ( Ton), je zal maar iets missen of als er iets verkeerd gaat!!

Ik had dus ook met mijzelf afgesproken dat dit “echt”  de laatste bruiloft was die ik deed en, zoals elke keer, lacht Martina en zegt dan ” ja natuurlijk schat, als je het niet leuk vind dan moet je het niet doen!! Maak mij niet uit hoor, jij bent de fotograaf en we doen het samen of anders niet.

Ja, ik vind het wel leuk, maar die spanning vooraf….. naarmate de datum in zicht kwam, slapeloze nachten en dikke vrienden met mijn wc pot.

IK DOE HET HIERNA NIET MEER…….  “IK WEET HET ECHT ZEKER”

We gaan de locatie samen met de bruiden bekijken, we spreken af om de laatste puntje’s op de i te zetten en door te nemen hoe de dag gaat verlopen.

En dan is het 07-06-2018…..

Spullen alles gecheckt en klaar gezet. Het beloofd mooi weer te worden en wonder boven wonder slaap ik als een dikke grote dubbele Roos en mijn vriend de wc pot kan vandaag niks voor mij betekenen,1-1070

Op 08-06-2018  splitsen  we ons en gaan allebei naar een bruid toe en daar stap ik  binnen bij Anne-jolien, wat een lekker ontspannen sfeer hangt er, samen met de make-up artist en zus met haar dochter, wordt er lekker gekwebbelt over de dag, die komen gaat.

Na een bak koffie voel ik de spanning langzaam overgaan in kriebels , die verslavende kriebels dat ik er wat van wil gaan maken en ze blij willen maken met onze foto’s.

Jaaaaaa, ik krijg er zin in en alles valt echt van mij af en stap helemaal in de rol van fotograaf en geniet ” Ja, je leest het goed!!! Ik geniet van alles, alsof het onze dag is, ik voel alles, de langzaam opkomende spanning van de bruid, de onzekerheid of alles wel goed zit qua kleding en make-up en…….

……het moment dat de bel gaat en die heerlijke lachende gezichten van twee meiden, dat het nu echt gaat gebeuren en jank net zo hard mee in het stadhuis waar een lach en een traan heel dicht bij elkaar liggen.

We gaan hierna naar de locatie, waar de taart zal worden aangesneden, een toost zal worden gebracht en daarna lekker een hapje wordt gegeten met als afsluiting, het feest.

Wij worden ook uit genodigd om terug te komen voor het feest, maar omdat we de volgende dag zelf op vakantie gaan, doen we het toch maar niet, want thuis aangekomen moet ik natuurlijk eerst ff alles uitladen en bekijken op de computer!!

Ik zit nog vol met adrenaline, want voordat ik het wist is deze geweldige dag alweer voorbij .

En op zo’n moment besef ik weer hoe leuk het is, om als fotograaf iets te kunnen betekenen voor het bruidspaar en ik het stiekem weer zo naar mijn zin heb gehad, dat ik echt niet snap waar ik mijzelf nou ook alweer zo druk over heb lopen maken?

En kijk nu alweer uit naar mijn andere geplande bruiloften!!!

Nu 4 weken later, als alles is bewerkt en het album klaar is en besteld, kan ik niet wachten om de bruiden alles te laten zien.

Bedankt Nicole en Anne-jolien, heel veel geluk, maak er een heerlijk leven van!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

3 comments

Add Yours
 1. Lucy Diamant

  Ohhhhhhhh, zo herkenbaar! Ik vind je fotos PRACHTIG, dus zoals ieder ander zeg ik ‘maak je toch geen zorgen!’
  Alleen deel ik die nervositeit met je,: Stel dat je camera het begeeft, stel dat je je dag niet hebt, wat als je fotos gewoon fotos zijn en niet die pakkende plaatjes waarvan iedereen onder de indruk is?
  En dan het genot als je ze op je pc kijkt, eerst snel allemaal zien, en dan het onderscheid maken tussen de mooie en de geweldige!
  Ik heb eind van de maand ook een bruiloft, zonder mijn vertrouwde camera en lenzen want die zijn toen gestolen , en ik heb de goedkoopste vervanging die ik me kon veroorloven, dus ik maak me ook zorgen en vervloek af en toe mijn nieuwe apparatuur.
  Ik voel zooooooo met je mee!

  Geliked door 1 persoon

  • Martton Fotografie

   Wat lief van je 😘
   En ook jij gaat er vast wat moois van maken!!
   Dat weet ik zeker, Ik maak mijn eigen zorgen om te weinig licht en jij zal in dat geval zorgen hebben om teveel licht maar snap zeker je gevoel of zorgen maken over je apparatuur !!
   Maar gaat helemaal goed komen lieverd! Kon ik maar mee aps second shooter hihi ( wat ik btw zelf heel fijn vind! ) 😘

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s